Fotovooropdesite.jpeg
b0N8A3945_Middel.jpeg
D43F63AE-F3E8-4D71-98EA-A01728CECA62_1_105_c.jpeg
previous arrow
next arrow

1940-1945: ‘t Vogelhuis wordt gevorderd

In de oorlogsjaren wordt het pand waarin ‘t Vogelhuis is gevestigd, gevorderd door de bezetter en dient ‘t Vogelhuis als woonhuis voor soldaten. Voordat het zover is haalt Sijbrand voor de zekerheid alle deuren en alle sanitair uit het hotel. Hij slaat de boel op in de schuur. In dezelfde schuur wordt echter stroop gemaakt van suikerbieten… Dat zorgt voor een enorme zoete aanslag op de spullen. Na de bevrijding heeft de familie enorm veel werk alles weer schoon te boenen!

De heerlijkste klassiekers

Als gast voel je je echt welkom in dit sinds 1934 bestaande horecabedrijf. Momenteel zijn Anton en Chéra – de derde generatie Van der Vis – samen met een gedreven team van medewerkers met veel plezier aan het werk om ieder van een heerlijke maaltijd tegen een vriendelijke prijs te voorzien. Neem een kijkje op de menukaart om te zien of er ook voor jou iets lekkers tussen staat. Een heerlijk lamsduo, de Jutterschnitzel of toch de krokante kabeljauwfilet in Texels bierbeslag? Onze klassiekers zijn het proberen waard.