Fotovooropdesite.jpeg
b0N8A3945_Middel.jpeg
D43F63AE-F3E8-4D71-98EA-A01728CECA62_1_105_c.jpeg
previous arrow
next arrow

1972: zoon Paulus neemt ‘t Vogelhuis over

Bijna veertig jaar na het starten van zijn onderneming, wordt het hotel overgedragen aan zoon Paul, die, net als zijn vader, zich op 26-jarige leeftijd eigenaar mag noemen van Het Vogelhuis. Samen met zijn echtgenote Catharina zet Paul van der Vis zich onvoorwaardelijk in om Het Vogelhuis een warm ‘nest’ voor gasten te laten zijn. En dat lukt; vele bezoekers komen regelmatig terug.Naast hotelgasten schuiven ook dagjesmensen en Texelaars graag aan voor een maaltijd. Het restaurantdeel wordt snel te klein en Paulus en Catharina besluiten een serre aan te bouwen. Die serre trekt meteen veel meer gasten. Tijd om de keuken uit te breiden en meteen nieuwe toiletgroepen te maken! En zo gaat het maar door. Elk jaar wordt ‘t Vogelhuis uitgebreid c.q. verbeterd.Paul is niets te gek. Altijd voor de gasten klaarstaan, is het motto. Dus als er een spannende voetbalwedstrijd op televisie is, zorg je voor een kleurentelevisie, zoals begin jaren zeventig gebeurde. Een schaarsheid destijds, dus de zaak zit bomvol met voetballiefhebbers. Wel 120 mensen voor één tv. ‘Heel gezellig!’, herinnert Paulus zich.Anton: ‘Het was zelfs zo dat als bijvoorbeeld Duitse hotelgasten iets speciaals op televisie wilden zien, ze in de woonkamer van mijn ouders mochten kijken. Dan gingen mijn zusje en ik wel even ergens anders zitten.

De heerlijkste klassiekers

Als gast voel je je echt welkom in dit sinds 1934 bestaande horecabedrijf. Momenteel zijn Anton en Chéra – de derde generatie Van der Vis – samen met een gedreven team van medewerkers met veel plezier aan het werk om ieder van een heerlijke maaltijd tegen een vriendelijke prijs te voorzien. Neem een kijkje op de menukaart om te zien of er ook voor jou iets lekkers tussen staat. Een heerlijk lamsduo, de Jutterschnitzel of toch de krokante kabeljauwfilet in Texels bierbeslag? Onze klassiekers zijn het proberen waard.